'No problem can be solved from the same level of consciousness that created it.' Albert Einstein

Burn-out, werkstress en overspanning

Zowel kleine als grote organisaties hebben steeds meer te maken met personeelsleden die last krijgen van lichamelijke-  of gedragsmatige stresssymptomen. In het algemeen vraagt onze maatschappij steeds meer van de mens. Spanningsklachten en werkstress hebben vele oorzaken. Het is verstandig om in een vroeg stadium in te grijpen om de stress te reduceren. Bij voorkeur curatief en preventief.

Iedereen heeft weleens last van stress. Een gezonde spanning hoort bij het leven. Niet iedereen krijgt klachten of wordt er ziek van. Het gaat erom hoe je met stress omgaat. Als je vaak en langer achter elkaar gestrest bent, kan dit je gezondheid ondermijnen. Sommige mensen hebben niet meer in de gaten dat ze bijna altijd in een soort gestreste modus staan. Ze denken dat hun klachten zoals bijvoorbeeld vermoeidheid, lusteloosheid, slapeloosheid, hoofdpijn, gespannen spieren etc. “normaal” zijn. Het is belangrijk deze klachten serieus te nemen omdat het kan leiden tot overspannenheid of burn-out.

Door meerdere organisaties is Essence al ingezet om door coaching tijdig signalen te herkennen en de betreffende persoon hiervan bewust te maken. Zij reikt handvatten aan om anders om te gaan met spanningsklachten en zo stress omlaag te brengen. Waardoor verhoging van werkgeluk, resultaat en succes bereikt wordt. Daarnaast speelt het in de toekomst voorkomen van deze klachten een belangrijke rol.

Afspraken voor trajecten binnen de hele organisatie, afdeling of individuele zijn mogelijk. Essence levert maatwerk!

Heb ik een burn-out, werkstress of ben ik overspannen? Lees hieronder de lichamelijke-  of gedragsmatige stresssymptomen.

Hoofdpijn
Rugpijn
Stijve nek, schouders
Spijsverteringsstoornissen
Maagpijn
Hartkloppingen
Overmatige transpiratie
Vermoeidheid
Slaapproblemen
Duizeligheid

Onrustig door zorgen
Overmatig alcohol of drugsgebruik
Overmatig roken
Snauwen, geïrriteerd praten
Tandenknarsen
Tics
Moeilijk kunnen concentreren
Chagrijnig
Moeite om helder te denken
Vergeetachtig
Concentratieproblemen
Besluiteloos
Weinig creatief

Snel uit balans
Prikkelbaar
Snel boos
Nerveus
Machteloosheid
Leeg gevoel
Tegen dingen opzien